Dansetyve huserer i nattelivet

Når du slår dig løs i nattelivet i de danske storbyer, skal du ikke kun bekymre dig om stærke drinks og upassende scorereplikker.

Nu har en ny type kriminelle nemlig i bogstaveligste forstand indtaget dansegulvene. De bliver kaldt dansetyve og kommer fra Nordafrika.

Politiassistent Jesper Milde jagter til dagligt lomme- og tasketyve i København:

- Hvor vi før hen havde en fast kerne af rumænere og polakker, der kom til Danmark, så har vi også fået problemer med nordafrikanere, typisk herboende asylanter. Det er et stigende problem, fortæller han til P3Nyheder.

Og dansetyvene, som de kaldes, tager helt nye og snedige metoder i brug, når de går efter fulde mennesker i nattelivet:

- Så løber de rundt og spiller fulde og glade og går hen og begynder at kramme folk og råbe fodboldslogans og lave fodboldfinter, forklarer Jesper Milde og tilføjer:

- Mens de krammer de her folk, så står de faktisk med hænderne nede i deres jakkelommer, bukselommer og så videre. Og skulle de blive opdaget, så undskylder de sig bare med, at de er stive.

Dansetyvene kommer typisk fra Algeriet, Marokko eller Tunesien og mange af dem har ikke været i deres hjemland i mange år. De rejser rundt i Europa, fortæller politikommissær Henrik Orye til P3Nyheder:

- Og så kommer de her til Danmark og er her et stykke tid, til de så bliver anholdt, udvist eller får afslag på en aylansøgning, og så rejser de så videre til det næste land, forklarer han.

Han mener, at vi i Danmark bør skele til vores naboer i Norge for at komme problemet til livs:

- I Norge har man efterforskere, anklagere og specialister, der har en stor viden om de her ting, og det har de, efter hvad vi hører, en del succes med, siger Henrik Orye.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere