Dansetyve anholdt i det københavnske natteliv

Stjålne mobiltelefoner og andre tyvekoster var i lommerne på to personer, som ifølge politiet er "dansetyve".

Foto: TV 2 Lorry

Politiet i København har natten til søndag anholdt et par formodede dansetyve, som passer tilfældelige nattelivsgæster op på åben gade og begynder at danse rundt og omfavne dem, mens de hugger mobiler og kontanter i forvirringen.

- Sådan to har vi fået fat i, og de havde en del stjålne mobiltelefoner i lommerne og andre tyvekoster. De havde koster på sig, som indikerer ti forskellige tyveriforhold, fortæller vagtchef John Hansen.

De to anholdte blev fanget i hjertet af hovedstaden på Nybrogade, der ligger tæt på Christiansborg. Københavns Politi har tidligere advaret mod dansetyve, som tager en svingom med folk på gaden og snupper deres ejendele under omfavnelsen.

- De kommer hen til folk og er i godt humør, griner, fjoger og gør ved. Og midt i forvirringen begynder de samtidigt at gå i lommerne på dig, siger John Hansen.

- Når folk så er kommet to skridt længere hen ad gaden, så opdager de, at de mangler både tegnebog, kontanter, mobil eller andre letomsættelige ting. Og så er gerningsmændene som regel stukket af i mellemtiden, tilføjer vagtchefen.

Der skal nu tages stilling til, om de to formodede dansetyve skal fremstilles i grundlovsforhør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik