Dansetrin kan koste dyrt

Fredensborg Kommune har kortlagt årsagerne til dyr genoptræning for 130 borgere. Gymnastik, hundeluftning og dansetrin ligger i top ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Linedance, gymnastik og hundeluftning kan være lige så farligt som en gåtur på et fortov, hvor ejeren har glemt at skovle sne. Det fremgår af en opgørelse fra over 130 borgere i Fredensborg Kommune, som er blevet genoptrænet efter et knoglebrud.

De tørre tal viser, at kun ét knoglebrud skyldes fald på et spejlglat fortov, mens langt flere ulykker er sket under gymnastik, til linedance, på en cykeltur eller sågar ved at snuble over en grankogle eller et hul i asfalten, skriver avisen.

Dermed ser det ud til at tallene frikender dårlig snerydning som årsag til, at borgerne skal gennem en dyr og smertefuld genoptræning.

Imidlertid skal tallene tages med forsigtighed, fordi skadestuerne behandler mange skader og knoglebrud, der ikke kræver kommunal genoptræning, vurderer overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

Han vurderer, at antallet af smertefulde vinterulykker i praksis er større end tallene viser. De mange skader efter motion overrasker imidlertid ikke overlægen.

- Det er et kæmpe problem, at sportsskader fylder så meget i statistikkerne. Den type skader giver også store gener for arbejdspladser, og det kan man godt bruge opgørelsen til at gøre borgerne opmærksom på, siger overlæge Jens Lauritsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik