Danmarks største cykelløb påvirker trafikken flere steder

Der forventes cykelfeber og folkefest, når PostNord Danmark Rundt rammer Køge tirsdag 16. august. Inden da skal de tilbagelægge 222,6 kilometer på landevejen i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det kan være en god idé at orientere sig om løbende spærringer af veje, broer og motorvejsramper, hvis du tirsdag skal ud at køre bil eller med bus.

Danmarks største cykelløb - PostNord Danmark Rundt - begynder 16. august med start i Allerød klokken 12.10. Herfra bevæger etapeløbet sig over Frederikssund, ned mod Haslev, inden rytterne drejer vestpå for at slutte i Køge - forventeligt klokken 17:30.

Undervejs vil ruten blive spærret løbende, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse

"Det sker typisk 20-25 minutter, før rytterne kommer forbi. Vær opmærksom på, at ruten i alt er spærret i omkring 40 minutter. I start- og målbyerne vil vejene dog være spærret i en længere periode," lyder det.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Sådan påvirkes trafikken i Allerød

I startbyen Allerød ankommer ryttere, holdbiler, servicebiler, teambusser, politimotorcykler, organisationsbiler og over 200 frivillige allerede klokken 6 om morgenen.

Efterfølgende er der bagt op til den helt store byfest med storskærm på ’Øen’ foran stationen, livemusik og "masser af hygge" frem til klokken 19.

Alle afspærringer i Allerød bymidte forventes dog at være fjernet allerede klokken 15.00, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter under billedet

Lilledal er spærret (markeret med rød) og flere af bymidtens p-pladser er reserverede til PostNord Danmark Rundt (markeret med blåt).
Lilledal er spærret (markeret med rød) og flere af bymidtens p-pladser er reserverede til PostNord Danmark Rundt (markeret med blåt).
Foto: Allerød kommune

Trafikanter skal forvente, at cykelløbet vil medføre forlænget rejsetid. Samtidig er al standsning og parkering på kørebanen til fare eller ulempe, da feltet skal kunne komme sikkert frem.

Vil man alligevel følge rytterne på ruten, så oplyser Vejdirektoratet, at det er tilladt at parkere langs vejene i yderrabatten ved siden af vejen, men altså ikke på kørebane, cykelsti eller fortov.

"I sidste ende er det op til politiet at afgøre, om en parkeret bil er til fare eller ulempe for cykelløbet, og derfor skal flyttes," lyder det.

Artiklen fortsætter under kortet

1. etape af PostNord Danmark Rundt forventes at slutte med et sprinteropgør, når de rammer målstregen på Vordingborgvej i Køge. Det er dog langt fra den eneste vej, som de vil trille over.

"Feltet kører ind over kommunegrænsen ved Borup mellem klokken 14 og 15, gennem Gørslev og ud af kommunen igen ved Skovbakkevej efter cirka 20 minutter. Herefter bliver ruten mere sydlig, indtil feltet mellem klokken 16 og 17 igen kører over grænsen til Køge Kommune ved Vedskølle," oplyser Køge Kommune på deres hjemmeside.

Derefter venter der en rundstrækning på 10 kilometer i byen, som går igennem Svansbjerg og Åshøj og Køges bymidte via Vestergade, Torvet og Brogade.

Artiklen fortsætter under kortet

Af hensyn til både rytteres og publikums sikkerhed, vil dele af trafikken i kommunen blive omlagt i løbet af den 16. august med afspærringer i forskellige tidsrum.
Af hensyn til både rytteres og publikums sikkerhed, vil dele af trafikken i kommunen blive omlagt i løbet af den 16. august med afspærringer i forskellige tidsrum.
Foto: Køge Kommune

Cykelløbet kommer til at påvirke trafikken flere steder i kommunen, og det betyder, at Hastrupområdet vest for Vordingborgvej vil være lukket inde mellem klokken 15 og 18.

Køge Kommune oplyser, at de har kontaktet de berørte borgere direkte via e-boks, og at der op til løbet vil blive sat informationstavler op flere steder i kommunen.

Afspærringerne betyder også, at Busruterne 101A, 102A, 103, 245R og 260R kører alternative ruter og har særlige stoppesteder på dagen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Tidsrum for afspærringer Køge Kommune

Vil du gerne vide cirka-tidspunkterne for, hvornår cykelrytterne passerer de forskellige byer undervejs på etapen, så kan du læse mere på Allerød hjemmeside her.

Vejdirektoratet opfordrer både tilskuere til PostNord Danmark Rundt og øvrige trafikanter til at følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Gode råd til trafikanter