Danmarks mange singler presser boligpriserne op

Hvis du har lidt svært ved at få råd til drømmeboligen, kan du godt begynde at skyde skylden på dine singlevenner.

Foto: Lorry

Mere end en million danskere bor nemlig alene. Det er en stigning på mere end 40 procent over de sidste tre årtier, og det har været med til at presse boligpriser og huslejer op - kombineret med tendensen til, at flere og flere flytter til byerne.

Årsag: Jo flere der bosætter sig alene, jo flere boliger er der brug for. Og når der ikke bygges lige så mange nye boliger, som der kommer eneboere, så stiger priserne.

»Det giver en større efterspørgsel og påvirker dermed priserne opadgående,« siger boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet til metroxpress.

Han bakkes op af sekretariatschef Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videncenter, der tilføjer, at det ikke kun er priserne, der påvirkes af, at mange bor alene.

Flere eneboere betyder nemlig også større behov for mindre lejligheder og knap så stort behov for parcelhuse og villaer.

»Vi kan faktisk se, at ejerlejligheder stiger i pris på landsbasis - på trods af den økonomiske krise - og det gør huse bare ikke,« påpeger han til metroxpress og understreger, at det ikke kun drejer sig om singler. Det bliver også mere normalt at være i et parforhold, men bo hver for sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik