Danmark rundt: Aske har løbet 2300 km

- Fødderne har det fint. Jeg har ikke haft problemer med vabler. Men de sko, jeg har nu, er ved at være godt slidt.

20-årige Aske Axel Christensen befinder sig i en nyplantet bøgeskov ved Frederikssund, hvor han har tilbragt natten i en primitiv bivuak, som han lige har pakket sammen. Og dermed er han ved at være klar til at fortsætte sit projekt - en fodtur Danmark rundt. Han startede, da han blev student i sommer og har foreløbig tilbagelagt 2300 kilometer. Nu er han ved at runde Nordsjælland.

-Da jeg blev HTX-student, skulle jeg jo finde på et eller andet og tager det her som et anderledes sabbatår, fortæller han.

De fleste nætter tilbringer han i offentlige shelters eller i sin egen bivuak. Engang imellem har han venner i det område, han er på vej igennem, og så får han husly hos dem.

-Men det er også sket, at jeg har mødt venlige fremmede, som har tilbudt mig overnatning, siger den løbeglade mand.

Aske har lavet sin egen hjemmeside om projektet. Og her skriver han hver dag opdateringer om, hvor han er, hvad han ser og hvad han laver. Du kan læse om ham på www.fodenpaakanten.dk.

Efteråret presser på og vejret er blevet markant koldere. Men det bekymrer ikke Aske. Og hvor de fleste rejsende altid ved, nøjagtigt hvornår de er hjemme, og rejsen er slut, siger Aske om sin fodrejse:

-Engang til foråret vil jeg tro.

Bivuakken er pakket sammen - skoene er snøret, og Aske Axel Christensen gør klar til dagens etape - 30 kilometer langs den Nordsjællandske kyst.

God tur, Aske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik