Coronapas er klar til start – sådan fungerer det

Med tirsdagens delvise genåbning forventer Sundhed.dk øget pres på hjemmesiden, hvor man kan hente sit coronapas.

Skal du en længe ventet tur til frisøren, massøren eller tatovøren? Så kræver det, at du husker at hente eller printe det nye coronapas.

Det er nemlig påkrævet, at man kan fremvise en negativ test, en overstået covid-19-infektion, der ikke er ældre end 12 uger, eller at man er færdigvaccineret, hvis man vil klippes, masseres eller tatoveres, og det skal coronapasset hjælpe med.

Passet kan fremvises gennem sundhed.dk eller appen MinSundhed, og direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen siger til TV 2 News, at kapaciteten på serverne i løbet af de sidste uger er mere end firedoblet for at imødekomme det forventede pres.

Alligevel skal man forvente kø og ventetid i perioder, hvor mange er inde ad gangen for at tjekke testsvar og finde coronapasset frem på samme tid.

Sådan fungerer coronapasset

- Vi er glade for at levere den løsning, som bidrager til den gradvise genåbning af Danmark. Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,” siger Morten Elbæk Petersen:

- Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet. Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas.

Derfor kommer direktøren med nogle gode råd, som han håber, at man vil benytte sig af, når man skal tilgå hjemmesiden eller appen, som du kan se herunder:

Tre gode rådMest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere