Corona spænder ben igen: Nu aflyses stribevis af sankthans-fester

Med syv dage til sankthansaften aflyser coronarestriktioner flere bålfester. Nu truer afbrændingsforbud også.

Hvis du var en af dem, der har set frem til at synge med på Midsommervisen, mens sankthansbålet knitrer, så er der dårligt nyt.

Flere og flere større sankthans-arrangementer er nemlig blevet aflyst de seneste dage.

Senest har Herfølge Borgerforening onsdag eftermiddag meddelt, at det traditionsrige sankthans-arrangement i og omkring Sognegården ikke bliver afholdt i år.

- En af de tuer, der væltede læsset, var kravet om, at deltagerne skulle sidde ned, når der skulle synges, hvilket blev vurderet umuligt at opfylde på grund af det bløde underlag, står der i pressemeddelelsen.

- Også optælling og kontrol af coronapas blev vurderet som vanskelig eller umuligt at udføre med adgangsforholdene til området, lyder det videre.

Stribevis af aflysninger

Herfølge Borgerforening er ikke de eneste, der har set sig nødsaget til at aflyse årets bålfest.

Tirsdag skrev Gentofte Kommune på sin hjemmeside, at en række traditionsrige bålfester i kommunen ikke vil blive afholdt i år grundet corona-situationen og de medfølgende restriktioner.

Det gælder blandt andet ved Hundesømosen, Dyssegårdsparken, Bellevue Strand, Charlottenlund Strand, Waterfront, Gentofte Sø ved folkeparken og Nymosen.

Rudersdal Kommune, Hørsholm Kommune og Rødovre Kommune har de seneste dage være ude af aflyse større sankthans-arrangementer.

I Hvidovre Kommune har de også måtte tænke i andre baner. Her har man dog ikke valg at aflyse festlighederne, men i stedet at lave en coronavenlig udgave.

For at deltage i sankthans-arrangementet skal borgerne nemlig anskaffe sig en af 1000 gratis billetter, som uddeles til festlighederne.

Arrangementet vil ifølge kommunen foregår ved, at deltagerne opdeles i fem sketioner med 200 gæster i hver.

Afbrændingsforbud truer

Men det er ikke kun corona, der truer årets sankthans-fejring. Det gode og tørre vejr, som Danmark oplever i øjeblikket, kan nemlig medføre et afbrændingsforbud på Sankt Hans-aften.

Det skriver Danske Beredskaber onsdag i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, fordi brandfareindekset viser, at der er et stigende brandfareniveau i øjeblikket. 

Samtidig kan vejrudsigten ikke med sikkerhed love regn, inden den 23. juni.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi slet ikke - eller i hvert så kun nogle få steder - skal udstede flyveforbud for heksene i næste uge, men jeg kan desværre ikke love noget endnu, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef for Danske Beredskaber i pressemeddelelsen.

Det oplyses, at de kommunale beredskaber følger situationen nøje og vil mødes om formiddagen 21. juni for at vurdere situationen.

Hvad skal vi kaste os over næste gang?

Hver uge sætter vi spørgsmål fra jer til afstemning. 

Følg med på Spørg Os siden