Corona-slid i naturen: Nu skal der hyres til at renovere

En naturlegeplads i Skodsborg og en populær vandrerute på Amager kan se frem til en tiltrængt overhaling, efter at borgerne i sendeområdet har valfartet ud i det fri under coronakrisen.

En politisk aftale gør det nu muligt at hyre coronafyrede danskere til at smuksere coronaslidte naturfaciliteter.

Partierne bag sidste års finanslov har således valgt at sætte penge af til, at der kan ansættes 60 nye medarbejdere landet over, der i seks måneder kan hjælpe til med at male, samle affald og udbedre ødelagte stier.

Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Naturstyrelsen Hovedstaden kan ligesom de øvrige enheder i landet se frem til at få tre til fire nye medarbejdere i løbet af sommeren - og det er kærkommen forstærkning, mener naturvejleder Jes Aagaard.


- Mange af vores lejrpladser, naturfaciliteter og stier trænger til en kærlig hånd. De har været i ekstrem brug under coronakrisen, siger Jes Aagaard til TV 2 Lorry.

Der blev i finansloven afsat i alt 30 millioner kroner til at hyre flere folk og indkøbe materialer. De nye medarbejdere i Naturstyrelsen skal eksempelvis ordne stier, bænke, madpakkehuse, bålhytter og shelters. Der er også opgaver som naturpleje og fremme af biodiversiteten.

quote Mange af vores lejrpladser, naturfaciliteter og stier trænger til en kærlig hånd

Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen

En del af millionerne fra finansloven skal også bruges på grønne tiltag på Naturstyrelsens bygninger og restaurering af fredede bygninger - her vil man dog primært hyre håndværkere.

Mennesker flokkes til Naturpark Amager, som nu sætter fokus på færdsel
Mennesker flokkes til Naturpark Amager, som nu sætter fokus på færdsel
Foto: Naturstyrelsen

Amarmino har været populær

Opgaverne i de enkelte områder afhænger både af, hvilke folk der bliver ansat, og hvad der er brug for lokalt.

- Hvis der kommer en og siger, at jeg er god til det her, så vil man prøve at bruge de kompetencer til noget særligt, siger Jes Aagaard.

quote Amarminoen er gået som varmt brød

Jes Aagaard

Naturvejlederen kan særligt komme i tanke om to steder i hovedstadsområdet, hvor der virkelig har været mange besøgende under coronakrisen.

- Amarminoen er gået som varmt brød. Nogle synes måske også, at der har været for mange mennesker. Nogle steder ligger der en juicekarton og andet skrald langs ruten, så her skal der eksempelvis lige samles lidt skrald, siger Jess Aagaard.

TV 2 Lorry kunne i februar fortælle, at borgere dog også har set menneskelort langs ruten. Det kan du læse mere om her. 

Også naturlegepladsen Kronhjorten i Skodsborg har været populær, og her er det heller ikke alle besøgende, der har fået deres skrald med hjem.

I skovene kan nye medarbejdere hjælpe med at ordne bålpladser, der efter megen brug er vokset i højden. På udtrådte stier kan der lægges grus, og der kan graves kanaler, hvis der har samlet sig vand i huller.

- Det er de små serviceopgaver, som vi også tager os af, men som vi ikke kan nå. Det giver rigtig god mening, siger Jes Aagaard til TV 2 Lorry.

Lyder jobbet som noget for dig, kan du søge her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere