Civile betjente i vild biljagt - efter hinanden

To politibetjente er blevet tiltalt for hensynsløs kørsel, efter at de ved en fejl jagtede hinanden.

Den 17. januar sidste år kom en bil blæsende forbi en fartkontrol i Gladsaxe, og en betjent i en civil bil optog forfølgelsen af fartbøllen.

Derefter fulgte en vild biljagt, der endte i et mindre uheld på Borups Allé i København, for bilisten i den første bil troede, at den anden forfulgte ham for at chikanere ham.

Det viste sig dog, at begge bilister var betjente i civil. Nu skal begge betjente i retten for hver især at have "tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden", skriver Ekstra Bladets netavis, der har fået aktindsigt i anklageskriftet mod de to betjente.

Betjentene har ifølge anklageskriftet kørt i midterrabatten, i nødsporet og har overhalet den øvrige trafik indenom. Den voldsomme kørsel førte blandt andet til, at en cyklist måtte bremse så hårdt op, at personen faldt af cyklen.

Politiets slalomkørsel førte desuden til, at flere biler måtte undvige og bremse hårdt op.

Torben Koch, der er forsvarer for den ene af betjentene fortæller til eb.dk om episoden:

- Den mand, jeg repræsenterer, blev bedt om at løse en opgave og blev beordret til at køre udrykningskørsel uden horn og lygter. Han kører derfor stærkt og kører forbi en ATK-kontrol, hvor en anden betjent i civil ser ham og mener, at han kører råddent.

Biljagten endte med, at den ene betjent påkørte den anden for at stoppe ham. Påkørslen førte til, at en tredje bil blev ramt, men ingen kom til skade.

- Da de træder ud af bilerne, går de begge hen til kvinden i den tredje bil og finder efterfølgende ud af, at der er sket en kæmpe misforståelse, fortæller Torben Koch til netavisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere