Cityringen bliver tre milliarder dyrere

Det bliver en godt tre milliarder kroner dyrere en budgetteret at bygge metroens cityring i København.

Foto: TV2/Lorry

Det bliver en mere bekostelig affære at bygge metroens cityring i København, end Metroselskabet har budgetteret med.

Ifølge Ritzaus oplysninger er forhandlingerne om Cityringen afsluttet med en pris, der ligger godt tre milliarder kroner højere end forventet. Byggeriet kommer således til at koste 21,3 milliarder kroner mod de forventede 18,1 milliarder.

Prisstigningen kommer dog ikke til kunne mærkes hos skatteborgerne. Modellen vil således være finansieret ved hjælp af lån med en fast lav rente. Det betyder, at renteudgifterne til samlede cityring bliver cirka tre milliarder kroner lavere end forventet. Og det finansierer den højere pris.

Metroselskabets bestyrelse vil onsdag tage formelt stilling til, om de vil indstille Cityringen til godkendelse hos transportminister Hans Christian Schmidt (V), Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Onsdag forventes det samtidig offentliggjort, hvem der udpeges som vindere af udbud om anlæg og drift af Cityringen. Kontrakterne om anlæg og drift af Cityringen kan kun indgås, hvis transportministeren, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er enige.

Cityringen åbner med 17 stationer i 2018. Det samlede metrosystem vil til den tid få cirka 130 millioner passagerer årligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik