Cirkusrevyen taget med bukserne nede: "Den var vi altså ikke lige forberedt på"

Der bliver løbet stærkt hos Cirkusrevyen, efter at Kulturministeriet har ophævet afstandskrav.

Det blev en brat afslutning på sommerferien for folkene bag årets cirkusrevy, da Kulturministeriet onsdag meddelte, at kulturlivet nu må fylde sin sale igen og vende tilbage til hverdagen, som den tog sig ud før corona.

Det betyder nemlig, at revyen på Bakken går fra at have plads til 800 tilskuere til nu igen at kunne invitere 1.300 publikummer til fest, komik og sang.

quote Der er også nogle gæster, vi unødigt har skuffet, inden kravene blev hævet, og det er jo ærgerligt

Morten Kaiser, Cirkusrevyen

- Den var vi altså ikke lige forberedt på. Så er sommerferien slut, kan man sige, men det er virkelig en dejlig nyhed for os, siger Morten Kaiser, som er marketingkoordinator hos Cirkusrevyen og dermed en af dem, der har løbet ekstra stærkt, siden nyheden kom.

Egentlig var det meningen, at kravene til afstand og arealer først skulle hæves den 1. september, men så besluttede Sundhedsstyrelsen, at det ikke længere er nødvendigt at holde en meters afstand i det offentlige rum - og så fik revyen travlt.

Her ses Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl, Lisbet Dahl, Niels Olsen og Henrik Lykkegaard til årets forestilling
Her ses Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl, Lisbet Dahl, Niels Olsen og Henrik Lykkegaard til årets forestilling
Foto: Henrik Petit

Reglerne har nemlig betydet, at kun et begrænset antal mennesker måtte være til en teaterforestilling eller i biografen, og der var også regler for, hvor tæt de måtte sidde.

Derfor havde revyens arrangører også nået at forberede både sig selv og publikum på, at kravene varede til 1. september.

- Vi er jo tæt på 1. september, så udmeldingen kom lidt pludseligt. Vi har været tøvende hele vejen igennem, fordi der tit er kommet nye restriktioner, så det havde været dejligt at få et lille varsel, men vi tager det hele med - også denne gang, siger Morten Kaiser.

Cirkusrevyens direktør Torben "Træsko" Pedersen stemmer i:


- Vi glæder os over at kunne spille for fulde sale allerede, men vi havde allerede rykket rundt på en masse gæster for at overholde reglerne, og der er også nogle gæster, vi unødigt har skuffet, inden kravene blev hævet, og det er jo ærgerligt, siger han.

Direktøren forklarer, at de gæster, der blev ramt af restriktionerne, har fået tilsendt et tilgodebevis, så de kunne bestille til en dag på den anden side af 1. september - nu kan de så bruge deres tilgodebevis til den dag, de oprindeligt havde bestilt.

Adspurgt, om Cirkusrevyen forventer, at publikummer med billetter til forestillinger inden 1. september falder fra, fordi de ikke har lyst til at sidde tæt med folk endnu, svarer Torben "Træsko" Pedersen:

- Det må tiden vise, uanset hvad ville det jo være en udfordring fra 1. september. Det er okay at være utryg ved situationen. Corona er stadig blandt os, og vi har derfor også nogle tiltag, som vi fastholder, selvom kravene er hævet.

I år er det Ulf Pilgaards finalesæson
I år er det Ulf Pilgaards finalesæson
Foto: Henrik Petit

- Vi har lavet nye indgange, så man går to steder i stedet for et sted, og det fortsætter vi med, så der stadig er mulighed for at holde afstand. Vi hjælper også gerne, hvis man har et særligt ønske om at sidde med afstand, siger Torben "Træsko" Pedersen.

Cirkusrevyen er ikke bekymrede for, om de kan sælge de mange nye billetter.

En af revyens helt store spillere har da også i år sin sidste sæson, siger Torben "Træsko" Pedersen, og det har i forvejen kunne mærkes på billetsalget.

- Vi har alle savnet at komme ud og grine. Og i år får man også en helt særlig mulighed for at sige farvel til en stor revylegende, når Ulf Pilgård spiller sin sidste sæson, siger han.

Revygæsterne får glæden af Ulf Pilgaard endnu en sæson, men hans kollega, revydronningen Lisbeth Dahl, kommer ikke til at være med i år.

Det skyldes, at hun har været sygemeldt med stress siden starten af juli. Lisbet Dahl er tilbage i Cirkusrevyen, når sæson 2022 skydes i gang den 7. maj.

Se TV 2 Lorrys indslag fra, da Cirkusrevyen startede op i foråret her.

Kort nyt om Cirkusrevyen, der varmer op til dette års store revy.

_

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Uffe Weng - Ritzau Scanpix

Ikonisk grillbar sat til salg efter 42 år - derfor takker ejerne af

tffuyu9hy

playFørst fandt de en lårbensknogle, så en kæbe: Mose-offer fra oldtiden gravet op i Nordsjælland

20190128-152411-7-4499x2529ma

Nu begynder milliondyr restaurering af fugtplaget børsbygning

Elcykler til juletræstænding

Træd i pedalerne og tænd julestjernen: Sådan sparer kommune på strømmen


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere