Cimber flyver med minus på kvart milliard

Cimber Sterling er reddet på målstregen af ny ejer. Selskabet fik underskud på 274 millioner kroner sidste år.

Foto: TV2/Lorry

Flyselskabet Cimber Sterling flyver meget, meget lavt - økonomisk. Selskabet fik et underskud før skat på over en kvart milliard kroner i 2010/11. Det er en smule bedre end året før, hvor underskuddet endte på 308 millioner.
Men der kommer rent faktisk mange penge i kassen. Omsætningen nærmer sig to milliarder kroner, hvilket er 400 millioner kroner mere end året før.
Kan den nye storaktionær, Mansvell Enterprises, der er ejet af den ukrainske milliardær Igor Kolomojskij, få skåret butikken til, kan selskabet i fremtiden give plus på bundlinjen.
Og forventningerne går da også i den retning. Selskabets driftsresultat var på minus 200 millioner i det netop overståede regnskabsår - til næste år forventer ledelsen i selskabet at få et resultat her på mellem minus 60 og minus 20 millioner kroner.
Torsdag oplyste Cimber, at selskabets ejenkapital på 187 millioner kroner var gået tabt. Faktisk stod det lige en kende værre til. Egenkapitalen er i dag på minus 26 millioner kroner.
- 2010/11 bød på mange udfordringer. Med den nye aftale med Mansvell Enterprises Ltd. vurderer vi, at vi får den nødvendige styrke operationelt og finansielt til at kunne operere i et særdeles konkurrencepræget marked, skriver ledelsen i årsrapporten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik