Christiansborg vil af med udskældt rejsekort-gebyr

Omstridt rejsekortgebyr skrottes måske. Men det kræver politisk handling, siger trafikselskab.

Foto: Liselotte Sabroe

Et flertal på Christiansborg opfordrer selskabet bag rejsekortet til at afskaffe det gebyr på 50 kroner, der skal betales hver femte år, når kortet skal fornys.

Det skriver DR Nyheder.

- Få nu det her rejsekort gjort gratis. Det er noget, alle danskere gerne skal have på et tidspunkt, og i sidste ende skal rejsekortet også gerne tjene penge på at sælge nogle rejser, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til DR Nyheder.

Læs også Rejsekort: Vidste du at der var en udløbsdato?

Hos Socialdemokratiet og Enhedslisten mener man også, at gebyret skal skrottes.

DR Nyheder skriver, at det vil koste "i omegnen af" 76 millioner kroner over fem år – eller cirka 15 millioner kroner om året - at gøre fornyelsen af rejsekortet gratis for de rejsende.

Det har transportminister Ole Birk Olesen (LA) oplyst i et svar til Folketinget.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at selskabet bag rejsekortet, Rejsekortet A/S, selv må finde pengene.

00:49

Kort nyt

Luk video

Vil smide gebyr over på takster

Men der er også politiske regler, der skal ændres, før det kan lade sig gøre, oplyser trafikselskabet Movia, der er en del af ejerkredsen.

Ud over det er man meget interesseret i at droppe gebyret, fortæller ressourcedirektør Eskil Thuesen.

- Meget gerne, hvis vi får lov til det. Og i stedet lægge det over på taksterne, så hver eneste gang, man rejser, så koster det måske 3-4 øre ekstra, og så betaler man på den måde, siger han til DR Nyheder.

Læs også Familie snød for 17.000 kr. på rejsekort: Nu er dommen faldet

Kim Christiansen uddyber til Ritzau, at 50 kroner hver femte år nok vælter budgettet hos de færreste. Men af ren princip bør gebyret skrottes.

- Hvis der er noget rent politisk, som skal ændres, så er Dansk Folkeparti naturligvis klar til at kigge på det, siger han.

01:37

Kort nyt

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik