Christianitter slipper billigt i husleje

Christianitterne kan se frem til huslejer, som ligger langt under prisniveauet i almindelige almene boligorganisationer.

Det vurderer boligeksperter og politikere, efter at christianitterne har modtaget et brev, hvoraf det fremtidige huslejeniveau fremgår, hvis christianitterne vælger statens foretrukne model og danner en almen boligorganisation, skriver Berlingske.

I brevet, der torsdag blev sendt fra Slots- og Ejendomsstyrelsen, stiller staten en månedlig husleje på 7.250 kr. i udsigt for en 100 kvadratmeter stor lejlighed efter istandsættelse.
Videre hedder det, at staten vil yde et særligt huslejetilskud til christianitterne.
»Med huslejetilskud forventes den månedlige husleje for en 100 kvadratmeters lejlighed at blive ca. 6.600 kr. efter istandsættelse,« står der.

Ifølge formanden for Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen, er der tale om et rigtig fint tilbud.
»Om det er billigt set ud fra en christianits vurdering er én diskussion. Men hvis jeg skal kigge på det ud fra, hvordan vi bygger i markedet med ydelsesstøtte og kommunalt tilskud, så er det attraktivt billigt. Meget attraktivt,« siger Palle Adamsen, der også er administrerende direktør i Lejerbo.

Lejerbos kommunikationschef, Tine Staun Petersen, oplyser, at det almene boligbyggeri i Strandgade på Christianshavn, der i folkemunde går under navnet Det Hvide Snit, koster 8.280 kr. om måneden for 99 kvadratmeter. Til dette byggeri er der samtidig ventetider på mellem ti og 20 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere