Christiania sælger aktier for en million

Kendte og ukendte danskere købte folkeaktier for omkring en million kroner på Christianias 40-års fødselsdag.

Salget af folkeaktier, der skal redde Christiania, går godt, men der er dog stadig et stykke vej til de 76 millioner kroner, som fristaden skal bruge for at købe sig fri.
Siden salget af folkeaktier åbnede mandag eftermiddag, er der tirsdag morgen solgt folkeaktier via hjemmesiden for 526.000 kroner. Med beløbet fra mandagens fødselsdagsauktion oveni nærmer beløbet sig efter alt at dømme allerede en million kroner, oplyser Christianias pressetalsmand.
Fonden Fristaden Christiania har brug for hjælp til at købe området af staten for 76 millioner kroner. Første afdrag på 46 millioner kroner skal falde 1. april.
Derfor har Christiania udstedt folkeaktier via Fonden Fristaden Christiania for at rejse de mange millioner kroner.
De Radikales leder, Margrethe Vestager, skriver tirsdag morgen på sin twitter-profil, at hun har købt en folkeaktie, mens Ida Auken (SF) overvejer at købe en til fungerende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Derudover har en lang række prominente og mindre prominente danskere spyttet i bøssen.
Blandt dem er den 91-årige Kai Lemberg, der er tidligere byplanlægger og generalplanchef i Københavns Kommune. Han havde i 1971 selv en plan for Bådsmandsstrædes Kaserne, men den blev som bekendt aldrig til noget.
- De unge ødelagde mine planer, og så er det, jeg siger, at Christianias var meget sjovere. Så det var godt, at min plan blev ødelagt, siger han til TV2 Nyhederne.
Økonomisk medarbejder på Christiania Risenga Manghezi mener, at man skal se aktiekøbet som en investering i frihed. Der bliver ikke tale om en normal aktionærindflydelse.
Folkeaktien koster fra 20 kroner og opefter. De billigste er trykt industrielt, men hvis man giver over 500 kroner, får man en aktie, der trykt i hånden på Christianias grafikværksted.
En aktie i guldtryk koster over 10.000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere