Chok-regning får byråd til at afbryde sommerferie

Det næsten 350 millioner kroner dyre Kulturværft i Helsingør er ramt af nye problemer. Et kuldsejlet køkkenbyggeri betyder ny millionregning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Byrådsmedlemmerne i Helsingør Kommune kommer i år til at afbryde deres sommerferie til fordel for et ekstraordinært byrådsmøde 10. august. Det eneste punkt på dagsordenen er endnu en millionregning for det op til 350 millioner kroner dyre kulturhus Kulturværftet. Det oplyser fungerende borgmester Christian Saggau(SF) til Frederiksborg Amts Avis.      Denne gang drejer det sig om huset køkken, der skulle have stået klar til drift allerede i begyndelsen af oktober sidste år. Imidlertid er det endnu ikke lykkedes at få opført et køkken, der lever op Fødevarestyrelsens mest elementære krav. Det førte fornyelig til en fyring af køkkenleverandør. 
      Siden oktober sidste år har kommunen hver eneste måned betalt omkring 120.000 kroner om måneden i erstatning til forpagteren af cafeen samtidig med, at kulturhuset er gået glip af de budgetterede procenter af salget i cafeen.
      På det ekstraordinære byrådsmøde skal cafeens fremtid afklares. Valget står groft sagt mellem at fortsætte projektet med en ny kæmpe-regning som konsekvens eller at droppe køkkenprojektet, hvilket vil betyde en spildt millionbevilling og en erstatning til forpagteren. Samtidig vil der på mødet blive fremlagt en undersøgelse af, hvem der har ansvaret for beslutningen om at indrette i et produktionskøkken i en bygning, hvor der i først omgang kun var sat plads af til et anretterkøkken.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere