Champions League redder FCK's bundlinje

Økonomien havde set sløj ud, hvis FCK ikke havde været med i gruppespillet i Champions League, siger ekspert.

Parken Sport & Entertainment har meget at takke FC Københavns islandske forsvarsspiller Sölvi Ottesen for.Det var nemlig ham, der lavede målet mod norske Rosenborg, som gav adgang til Champions Leagues gruppespil. Og det er det mål, der gør, at Parken Sport & Entertainment nu kan fremvise et overskud for 2010.

Sådan tolker sportsøkonom fra Copenhagen Business School, Troels Troelsen, onsdagens regnskab fra Parken.
- Det overrasker mig en smule, at de har været så afhængige af Champions League. Jeg er bestemt ikke imponeret over resten af biksen, siger han med henvisning til, at der blandt andet er blevet skåret ned på driften af fitness.dk.

Overskuddet for 2010 lyder på 63 millioner kroner før skat, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til året før, der gav et underskud på 247 millioner kroner.

Men det er udelukkende FC Københavns succes på banen, der redder selskabets bundlinje, mener Troels Troelsen.

- Fodboldforretningen ser sund ud, og det vil den blive ved med at gøre i et stykke tid endnu. Overskuddet kan godt vokse til over 100 millioner kroner til næste år, siger han.

Og de positive udsigter for fodboldforretningen bliver bestemt ikke værre af, at Superligaen i Danmark får en direkte plads i Champions Leagues gruppespillet til næste år og dermed ikke behøver at skulle ud i en nervepirrende kvalifikation.
     
- Det vil gøre det nemmere at tiltrække klassespillere til FCK. Men det er altså et enkelt mål mod Rosenborg, der gør, at selskabet kan fremvise overskud i dag. Ellers havde det set sløjt ud, siger Troels Troelsen.
   

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere