Cavendish er ny verdensmester i cykling

Englænderen Mark Cavendish vinder VM-linjeløbet i cykling på dansk grund. Australske Matthew Goss vandt sølv.

Den engelske sprinter Mark Cavendish vandt VM-linjeløbet i cykling på dansk grund. Australske Matthew Goss blev nummer to, mens tyske Andre Greipel endte som treer.
I en spændende slutspurt på Geels Bakke trådte Cavendish med alt, hvad han havde i benene, og det var akkurat nok til at tage sejren.
Bedste dansker blev Michael Mørkøv på en placering som nummer 18.

Danskerne rørte flot på sig undervejs i løbet. 28 kilometer fra mål viste temporytteren Lars Bak flot det danske flag frem på Geels Bakke ved at forfølge nogle udbrydere, som lå 28 sekunder foran.
En omgang senere var det Nicki Sørensens tur til at lege med blandt de store, og den erfarne Saxo Bank-Sungard-rytter var nummer to over målstregen på Geels Bakke på næstsidste omgang.

Den danske mester på landevej var flot gået med i et mindre udbrud med blandt andre franske Thomas Voeckler, som dog heller ikke holdt til mål.

Tidligere i løbet var der sket et stort styr. Blandt de mange ryttere var luxembourgeren Fränk Schleck og amerikaneren Tyler Farrar fanget i styrtet.
Den forsvarende verdensmester Thor Hushovd blev også sat af feltet efter det styrt. Norske Hushovd var på forhånd udråbt til en løbets helt store favoritter, men han kunne hurtigt afskrives.
Politiet estimerede i øvrigt, at omkring en kvart million tilskuere søndag eftermiddag var mødt frem for at se VM på dansk grund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere