Carlsberg Danmark A/S: God jul for juleøl

Mange julefridage sætter salget af juleøl på rekordkurs i år.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Siden årtusindskiftet er der skudt et væld af mikrobryggerier frem, og i år forventer Bryggeriforeningen, at der i alt vil være omkring 200 forskellige juleøl at vælge imellem. For mange bryggerier står julesalget for en vigtig del af årets omsætning. Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

I år venter bryggerierne at sælge rekordmange juleøl. De bygger optimismen på, at der i år er ekstra mange fridage omkring jul og så forventes de seneste års tendens til, at danskerne vælger juleøl fremfor julevin at fortsætte.

Juleøllet er derfor godt på vej til at genvinde positionen som danskernes foretrukne drik til julemaden, uanset om man er til den traditionelle julemiddag eller til julemad inspireret af det nye nordiske køkken.

Øl passer til den fede julemad

Det er ikke nogen tilfældighed, at man historisk har drukket øl i de nordiske lande, mens vinen har været dominerende på de mere sydlige himmelstrøg.

"Øl passer perfekt til den nordiske julemad. Øllets indhold af alkohol og kulsyre renser ganen for julemadens fedme. Samtidig forstærkes smagsoplevelsen, hvis man vælger en øl med den rigtige styrke, aroma, sødme og bitterhed," siger brygmester Morten Ibsen, Husbryggeriet Jacobsen i pressemeddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik