Carlsberg bygger boliger til forskere

Carlsberg bruger millioner til at bygge boliger til internationale forskere. De skal ligge i Carlsberg-byen.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

Det skal være attraktivt for udenlandske forskere at slå et smut forbi Danmark. Carlsbergfondet vil nu bruge 80-100 millioner kroner til forskerboliger, der skal ligge i Carlsberg-byen.
Samlet skal der bygges 15-20 boliger - og de vil blive tilbudt internationale forskere, der vil være i Danmark i en tidsbegrænset periode, oplyser Carlsberg. Der er indledt forhandlinger med myndighederne om igangsættelse af byggeriet.
Boligbyggeriet kommer i 200-året for bryggeren og grundlæggeren J.C. Jacobsens fødsel.
- For J.C. Jacobsen var videnskaben central for udviklingen af øllet og samfundet som helhed, siger formanden for Carlsbergfondet, Povl Krogsgaard-Larsen.
- Dermed er han stadig meget aktuel i den nuværende debat, hvor forskning og viden er central for den fremtidige udvikling af det danske samfund i en global økonomi, siger han om projektet.
De internationale forskerboliger skal gøre det nemmere og mere attraktivt for internationale forskere at komme til Danmark:
- Og det er i tråd med det fremsyn, der var kendetegnende for Carlsbergs stifter, siger Povl Krogsgaard-Larsen.
J.C. Jacobsen blev født den 2. september 1811. Han døde den 30. april 1887.
I 1847 blev de første grundsten til Carlsberg lagt - og bryggeriet er i dag verdens fjerdestørste bryggerigruppe med tilstedeværelse på mere end 140 markeder og med i alt 44.000 ansatte.
I 1876 blev Carlsbergfondet grundlagt - en fond som J.C. Jacobsen siden hen testamenterede sit livsværk til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik