Camilla Broe får erstatning for udlevering i narkosag

Camilla Broe, der blev udleveret til USA i 2009 i en narkosag, der dog viste sig at være forældet, får 701.362,11 kroner i erstatning, oplyser retten i Lyngby.

Den 46-årige Camilla Broe har efter sin tvivlsomme oplevelse med de danske og amerikanske myndigheder i forbindelse med en narkosag fra 2007 til 2009 fået 701.362,11 kroner i erstatning.

Det skriver retten i Lyngby fredag i en pressemeddelelse.

To ud af tre dommere fandt, at Camilla Broe ikke havde opført sig på en måde, der gjorde hende til mål for en efterforskning i Danmark og fandt således, at hun var berettiget til erstatning.

Én dommer mener, at hun har udvist en adfærd, som gjorde, at det var i orden at varetægtsfængsle hende med henblik på udlevering tilbage i 2009.

De to dommere med flertal fastslog beløbet 701.362,11 kroner ud fra tabt arbejdsfortjeneste i den periode, hvor Camilla Broe var frihedsberøvet, samt tilsvarende beløb i tort.

Hun får desuden erstatning for mistet indtjening af feriepenge og kørselsgodtgørelse.

Camilla Broe havde krævet fire millioner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, regning på sin amerikanske advokat og for den svie, at hendes datter måtte i familiepleje under forløbet.

Retten i Lyngby fandt dog ikke, at der var grund til at give erstatning for indtjening, der var mistet under udleveringen til USA.

Retten begrunder afgørelsen med, at Camilla Broe ikke havde oplyst de amerikanske myndigheder om, at hun var rejst ud af USA tilbage i 2001, efter hun var blevet informeret om, at hun var mål for en narkotikaefterforskning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere