Byvindmøller kommer ikke op

Det skulle være menigmands måde at gøre noget ekstra godt for miljøet. Men de små byvindmøller, der skulle op på tagene i København, ligger stadig i deres kasser, oplyser P4 København.

Vindmøllerne er blevet syltet i kommunal bureakrati, mener byggefirmaet Logik og co. For selvom masser af borgere og ejerforeninger især efter Miljøtopmødet i december har henvendt sig til Logik og Co., der importerer byvindmøllerne, kan møllerne ikke sættes op. Kommunens retningslinjer for, hvor møllerne må sidde på tagene i København, er nemlig ikke færdige, selvom de ellers blev lovet færdige til årsskiftet af den tidligere Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R).
- Og ingen vil selvfølgelig sætte minivindmøllerne op for senere at få besked på at pille dem ned igen, siger en frustreret leder af Logik og Co., Balder Johansen:
- Vi må fortælle folk, at vi stadig venter på nogle retningslinjer, men det tager pusten fra folk, der så tænker 'jamen så finder jeg på noget andet', siger Balder Johansen, der nu har klaget til Københavns Kommune. Men byvindmøllerne er ikke blevet syltet, lyder det fra centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen Ulrik Winge:
- Tværtimod synes vi, at det er enormt vigtigt. Men vindmøllerne skal sættes op på en god måde, som ikke generer naboerne eller skæmmer bygningerne, og det har taget en lille smule længere tid at finde ud af, for det er lidt mere kompliceret end som så, siger Ulrik Winge til P4 København.
Teknik- og Miljøudvalget håber, de kan vedtage retningslinierne efter påske. Én mini-vindmølle koster op mod 80.000 - inklusiv installering, og Logik & Co. tester i øjeblikket ni møller på udvalgte steder i hovedstaden. Regeringen har iøvrigt fremsat et lovforslag, som vil fritage små vindmøller for at betale moms og afgifter for den strøm, som møllen producerer.