Byretten er klar til sag mod Amagermanden

Den 45-årige mand, der sigtes for to drab og flere voldtægter, stilles for retten i november. Han nægter alt.

Foto: Lorry

Sagen mod den såkaldte Amagermand vil blive afgjort af et nævningeting inden årsskiftet.
Københavns Byret har aftalt med anklagemyndigheden og med den 45-åriges forsvarer, at sagen kan domsforhandles over en række dage i november og december.

Planen er på plads, selv om statsadvokaten endnu ikke har rejst tiltale mod manden.

Sagen er usædvanlig. Striben af sigtelser, som politiet har rejst, tegner billedet af en serieforbryder, der over en årrække har begået en stribe meget grove forbrydelser.
Den 45-årige nægter sig skyldig i samtlige forhold, oplyser hans forsvarer, advokat Jakob Lund Poulsen.
Den tidligere fodboldtræner sigtes for at have begået to drab på kvinder, voldtægter og andre seksuelle forbrydelser mod syv forskellige kvinder og for røveri.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas siger, at den såkaldte forhåndsberammelse af sagen er sket for at undgå, at varetægtsfængslingen trækker alt for længe ud.
Hvad manden skal anklages for at have gjort, har hun endnu ikke truffet beslutning om. Men det vil formentlig ske inden længe.
Det var i november, at betjente fra Københavns Politi anholdt den 45-årige.

I første omgang blev han sigtet for at have voldtaget en pige på 17 år i september 2010 ved en haveforening på Amager, voldtægt af en kvinde på Amagerkollegiet i 2005 og for helt tilbage i 1990 at have dræbt en kvindelig lærer i Fasanskoven på Vestamager.
Det var dna-spor fra den seneste forbrydelse, som fik alarmklokkerne om en serieforbryder til at ringe hos Københavns Politi.
Siden er rækken af beskyldninger mod manden, der er far til to børn, vokset yderligere.

Også drabet på en 73-årig kvinde i Valby i 1987, voldtægten af tre piger samt en kvinde i en villa i 1995 samt et brutalt sexoverfald på en kvinde nær Vangede i 2007 er han sigtet for.
Men som nævnt har statsadvokaten endnu ikke udfærdiget et anklageskrift. Derfor vides det ikke, om han vil blive tiltalt for samtlige eller kun for enkelte af forbrydelserne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik