Byrådsmedlem dropper jobbet

Byrådsmedlem Jan Herskov i Roskilde har sagt sit job op, fordi det ikke gav tilfredsstillende muligheder for at passe det politiske arbejde, skriver Dagbladet Roskilde.

Ved næsten hver fjerde møde i byrådet eller et af dets fagudvalg har Jan Herskov været fraværende. Han er et af de byrådsmedlemmer, hvis stol oftest har stået tom, når der har været møde. I gennemsnit er fraværet ved udvalgsmøderne cirka 10 procent, en håndfuld overstiger 20 procent, blandt dem den partiløse Jan Herskov (tidligere Ny Alliance), mens et par byrådsmedlemmer har fraværsprocenter på 25 eller derover.
Jan Herskov har imidlertid taget konsekvensen af det, han selv betragter som et utilfredsstillende fremmøde, så han har sagt sit job som politimand op for at få tid til at passe sine opgaver som politiker.
- Når man har et job, som jeg har haft, er det ikke tilfredsstillende, at man ikke kan passe et borgerligt ombud, men det er heller ikke tilfredsstillende for de kolleger, der sidder tilbage, når man tager til møde. Så det er et problem. Nu er jeg så heldig, at jeg kan lave noget andet, men det er jo ikke alle, der er det, siger Jan Herskov til Dagbladet Roskilde.
Han vil fremover hellige sig den kontorforsyningsvirksomhed, som han hidtil har haft som bibeskæftigelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik