Byggebranchen er imod nye sociale krav

Politikerne i Hillerød er enige om at indføre de såkaldte sociale klausuler på byggeopgaver, så virksomheder, der vil byde på en kommunal opgave, skal have et vist antal lærlinge for at vinde opgaven.

Arkiv foto Foto: TV2/ Lorry

Og det ærgrer Dansk Byggeri i Nordsjælland, som ikke tror, de sociale klausuler kan trylle nye lærepladser frem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg synes ikke, det er nødvendigt. Er der arbejde, tager virksomhederne også lærlinge ind. Kommunen skulle hellere koncentrere sig om at skaffe nogle arbejdspladser. Og det gør de bedst ved at sætte arbejde i gang. Så skal virksomhederne nok tage de lærlinge, de har brug for, siger Jørgen Simonsen, som er formand for Dansk Byggeri i Nordsjælland.

Han frygter, at virksomhederne nu tvinges til at uddanne til arbejdsløshed.

- Fra Dansk Byggeris side kan vi jo ikke punke vores medlemmer til at tage lærlinge ind, hvis der alligevel ikke er arbejde til dem, når de er udlært, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Dansk Byggeris bekymring deles ikke af Hillerød Kommunes konservative viceborgmester, Thomas Vang Christensen.

- Nu sidder Dansk Byggeri ikke i kommunalbestyrelsen i Hillerød Kommune. Hos mig er sigtet bredere. Jeg stiller gerne krav om, at man beskæftiger et vist antal lærlinge. Det sender et politisk signal om, at det er vigtigt at tage lærlinge ind. Og det har vi jo som kommune et ansvar for, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik