Butiksejere hjælper unge væk fra bander

Nu tager de forretningsdrivende i Skovlunde sagen i egen hånd i kampen mod de bander, der i månedsvis har hærget specielt Skovlunde Center.

Her har flere butikker drejet nøglen om efter rudeknusning og afpresning. Området er præget af omfattende hash-handel, og der har også været skudepisoder, skriver DR København.

- Derfor opretter centerforeningen en mentor-ordning med fritidsjob, så de unge har et alternativ til banderne, fortæller Lizette Byrdal, der er formand for Skovlunde Centerforening.

- De unge skal være en del af vores arbejdsmæssige og sociale fællesskab, og de skal gøres uddannelsesparate, så de ikke fristes af de hurtige penge i bandemiljøet. Vi har netop indgået et tæt samarbejde med Ballerup kommune og politiet, hvor vi stiller praktikpladser og mentorer til rådighed for udvalgte unge, siger Lizette Byrdal til DR København.

Mentorordningen begyndte i fredags, hvor fem unge mennesker indgik kontrakter med centret. De skal arbejde som frisører, i tøjforretning, på apotek og med centerledelse.

Ordningen er den første af sin slags i landet, og vil i første omgang løbe året ud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere