Butik får gratis leje i 31 år

Irma på Værløse Bymidte har siden 1979 ikke betalt leje for den grund, butikken ligger på - og aftalen løber frem til 2024. Den 31 år gamle aftale bygger på en omsætningsbestemt beregningsmodel, og tilsyneladende har Furesø Kommune arvet flere af den slags aftaler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) fortæller, at han er blevet gjort opmærksom på problemet, og at han vil forsøge at finde en løsning i Økonomiudvalget, muligvis ved et salg til ejerforeningen. Det vækker dog skarp kritik, at sagen behandles på lukkede dagsordner.
- Det er simpelthen uanstændigt, at sagen er lukket, for det drejer sig ikke om de store forretningshemmeligheder, siger Farums tidligere borgmester Lars Carpens, Fokus-listen.
Sagen er kommet frem, efter at tre boligejere i samme bygning som Irma har villet genforhandle jordlejekontrakten, blandt andet fordi de reelt ikke kan sælge eller belåne deres boliger, da der hersker usikkerhed om, hvad der vil ske efter 2024.
Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at få aktindsigt i sagen. Ifølge Frederiksborg Amts Avis afviser Furesø Kommune, blandt andet med den begrundelse, at der kun findes interne arbejdsdokumenter i sagen.
Lars Carpens mener, at der kan være tale om skjult erhvervsstøtte, der burde interessere Konkurrencestyrelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere