Buschauffører klapper i om tæsk og trusler

En ud af fem buschauffører har oplevet fysisk vold bag rattet, mens to ud af tre har været udsat for psykisk vold.

Det viser en rundspørge blandt 133 buschauffører, som Avisen.dk har lavet. Samtidig er buschaufførerne dårlige til at indberette episoderne, viser rundspørgen.

 

Næsten halvdelen af de buschauffører, der har oplevet fysisk vold, har ikke anmeldt episoden. Og 80 procent af dem der har oplevet psykisk vold har ikke anmeldt overgrebet.

 

Det er en skam, mener 3F.

 

"Hvis chaufførerne ikke fortæller om de ubehagelige episoder bag rattet, er det umuligt at få et sandfærdigt overblik over problemet med vold i branchen. Og så bliver det svært at udvikle de rigtige løsninger," siger Kjeld Jensen, arbejdsmiljøkonsulent i 3F's transportgruppe, til Avisen.dk

 

Han mener de private busselskaber bærer en stor del af ansvaret.

 

"De fleste trafikselskaber har intet forhold til chaufførernes arbejdsmiljø, som jeg ser det. Det handler om køreplaner, driftsdøgn, pengehåndtering og indretning af biler i stedet," siger han.

 

Trafikselskabet Arriva har en nultolerance politik over for vold mod deres chauffører. Derfor skal alle episoder som udgangspunkt anmeldes til politiet, lyder det. Men ikke alle ønsker, at deres sag bliver taget op.

 

"Det skal være personen selv, der anmelder, og det er der nogle, der ikke vil, og det må vi respektere. Men vi går gerne med dem ned på stationen, for det kan ikke passe, at man skal trues på arbejdet," siger Dorthe Nedermark, arbejdsmiljøchef hos Arriva til Avisen.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere