Brystlæge straffes med seks måneders fængsel

Brystoperationer gik helt galt hos Kim Tjelum, der er frakendt retten til at virke som læge indtil videre.

Den tidligere plastikkirurg Kim Tjelum idømmes seks måneders fængsel og en bøde på 50.000 kroner i en straffesag om lægesjusk i Østre Landsret fredag.

Samtidig frakendes han indtil videre retten til at virke som læge, og dermed stadfæster landsretten dommen fra Københavns Byret.

- Landsretten har været enig i byrettens vurdering af såvel skyldsspørgsmålet som strafudmålingen, oplyser Østre Landsret i en pressemeddelelse.

- Landsretten har endvidere tiltrådt, at tiltalte skal frakendes retten til at udøve lægegerning samt eje eller drive behandlingssteder eller på anden vis være fagligt eller økonomisk involveret i patientrelateret virksomhed indtil videre.

I alt 20 forhold, der har medført varige mén

Den 47-årige læge er især kendt for sine brystoperationer. Anklagen drejede sig om i alt 20 forhold, hvoraf flere handler om sjusk, der har medført varige mén.

Da sagen kørte i Københavns Byret fortalte embedslæge Ulla Axelsen om grove journalfejl, medicin i samme køleskab som mad og journaler uden hverken operationsnoter og CPR-numre på Kim Tjelums klinik i København.

- Vi har oplevet problemer før, men aldrig i det her omfang. Langt fra, sagde hun som vidne i byretten.

Ved et tilsyn 8. juni 2011 fik Tjelum forbud mod at udføre flere operationer, men allerede dagen efter havde han en ung kvinde under kniven til et brystløft - en operation, der ifølge kvinden gik helt galt med store ar og intet brystløft til følge.

Sendte truende beskeder til vidne

Fire kvinder har fået varige mén, da de under Kim Tjelums behandling fik 2. og 3. grads forbrændinger omkring brysterne, på maven eller på ryggen, og på en femte kvinde glemte han en serviet i hendes bryst.

Retssagen i byretten fik et usædvanligt dramatisk forløb, da Kim Tjelum blev varetægtsfængslet, fordi han sendte en stribe truende beskeder til en kvinde, der havde vidnet i sagen.

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen kaldte i sit afsluttende indlæg i byretten sagen for "den værste i dansk lægehistorie" og krævede den 47-årige idømt en ubetinget fængselsstraf på ikke under syv-otte måneders fængsel og en bøde på 50.000 kroner.

Hovedpersonen selv nægtede sig under hele sagen i byretten sig skyldig og gav udtryk for, at han rent fagligt anser sig selv som bedre end andre læger.

En ny lov, der træder i kraft 1. juli i år, gør det nemmere at undgå kirurger, som har fået kritik. Loven kræver, at Sundhedsstyrelsens tilsynsrapporter ligger på de kosmetiske klinikkers hjemmesider.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere