Brøndbys redningsplan: Alle går ned i løn

Fodboldklubben Brøndby er klar med en redningsplan, der dog endnu ikke er godkendt af medarbejderne.

Fodboldklubben Brøndby er ved at være klar med en redningsplan, der skal redde den sportsligt og økonomisk skrantende klub.

Klubben meddeler, at eksterne investorer er klar med tilførsel af kapital, hvis de øvrige punkter i redningsplanen kan gennemføres.

Et af disse punkter er en generel lønnedgang for medarbejderne i klubben, der ligger sidst i Superligaen før forårssæsonen.

- Vi er ved at være i mål med alle punkter i vores plan, der skal sikre både den kortsigtede og langsigtede likviditet og kapitaltilførsel, meddeler klubbens administrerende direktør, Tommy Sommer Håkansson, i en pressemeddelelse.

- Et af punkterne i planen er en generel lønnedgang for medarbejderne i Brøndby IF. Lønomkostningerne skal permanent reduceres med 10 procent og i en tremåneders periode ekstraordinært med yderligere 15 procent.

- Medarbejderne får efterfølgende mulighed for at opnå en bonus afhængig af de sportslige resultater, siger han.

Plan er ikke godkendt endnu

Endnu har medarbejderne dog ikke godkendt planen, men direktøren håber, at det kommer til at ske.

- Vi håber og tror, at alle medarbejdere - både spillere og øvrige medarbejdere - vil tilslutte sig en sådan aftale, da det er afgørende for både den kort- og den langsigtede kapitaltilførsel og likviditet og dermed virksomhedens videreførelse, siger Tommy Sommer Håkansson.

En anden væsentlig ting i planen er, at klubbens hidtidige aktiestruktur med A- og B-aktier ophæves.

Det betyder konkret, at eventuelt kommende investorer vil få større indflydelse i klubben, end de har haft mulighed for i den tidligere aktiestruktur.

Derudover satser Brøndby på, at klubben kan få lavet en henstandsordning med Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag. Brøndby skylder både tidligere og nuværende spillere et beløb på et godt stykke over 20 millioner kroner for manglende udbetaling af feriepenge og pension.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere