Brøndbys borgmester vil se på dyre daginstitutionspladser

Brøndbys borgmester Ib Terp (S) er klar til at se på, hvordan prisen på en daginstitutionsplads i kommunen kan sænkes.

Foto: TV2/Lorry

I mange af hovedstadsområdets kommuner, er vuggestuepladserne nemlig blevet så dyre, at det er blevet en regulær belastning for mange forældre.

Den dyreste kommune er Allerød, skarp forfulgt af Hørsholm og Brøndby, skriver Ugebrevet A4. I de tre kommuner skal forældrene tjene næsten 8000 kroner for at betale for pasning af to børn i vuggestue og børnehave. Bor du derimod i Nyborg kan du slippe med omkring 5400 kroner.

- Jeg ville da ønske, at vi havde råd til billigere institutioner, siger Ib Terp.

Men han mener samtidig, at der er væsentlige mangler i A4's analyse.

- Der er ikke taget hensyn til, om der bliver serveret frokost for børnehavebørnene og man ser heller ikke på, hvordan den ugentlige åbningstid ser ud. Antallet af lukkedage må også spille ind. Man skal også se på, om forældrene for eksempel skal have bleer med til børnene, hvis det skal være en fair sammenligning, siger Ib Terp til DR P4 København.

Charlotte Faldt Andersen, leder af dagtilbudsområdet i Brøndby siger til A4, at en af grundene til de høje priser i Brøndby er, at der er ledelse på alle institutioner og ikke områdeledelse.

Den struktur gør kommunen dyrere, og Ib Terp vil da heller ikke afvise at gøre op med ledelsesstrukturen.

- Vi skal se på alle forhold og også det her, så hvis der kan opnås besparelser uden det går udover serviceniveauet, så vil jeg gerne se på det, siger Ib Terp ifølge DR P4 København.

En plads til vuggestue og en børnehaveplads koster godt 4.500 kroner om måneden, viser Ugebladet A4's undersøgelse af analyseinstituttet Bureau 2000.

Dermed skal forældrene hver måned tjene lige godt 7.700 kroner før skat for at betale de dyre pladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik