Brøndbybrødre fængslet i stor våbensag

Fire mænd er fængslet i sag om våben, der blev stjålet under røveri mod Antvorskov Kaserne.

Tre brødre fra Brøndby Strand skal tilbringe de næste foreløbig fire uger bag tremmer, og to af ugerne bliver i en isolationscelle.
Det bestemte en dommer ved Retten i Glostrup fredag i forbindelse med et grundlovsforhør. De fire mænd er sigtet for groft hæleri af våben, som stammer fra røveriet mod Antvorskov Kaserne tilbage i 2009.
- Vi er yderst tilfredse med, at vi nu har fundet frem til de her våben, siger anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra politiets regionale bandeenhed, Task Force Øst, til Ritzau.
Brødrene blev anholdt torsdag sammen med en fjerde mand, der også blev varetægtsfængslet ved fredagens grundlovsforhør. Anholdelserne skete efter en ransagning mod en garage i Brøndby Strand.
Her fandt politiet cirka 40 våben, som stammer fra et groft røveri mod Antvorskov Kaserne tilbage i 2009.
En af de anholdte havde ordensmagten fuldstændig styr på i forvejen. Han sad nemlig allerede bag tremmer i Nyborg, hvor han afsoner en dom på otte års fængsel.
Den fik han, da han først i byretten og siden i landsretten blev dømt for røveriet. Han er tidligere blevet udpeget som arkitekten bag kuppet.
Da røverne i sin tid slog til mod kasernen, var der tale om en særdeles grov forbrydelse. Fire maskerede mænd trængte ind i vagtstuen på kasernen.
Her bagbandt man de tre vagter og slog alarmen fra. Efterfølgende brød røverne et nøgleskab op med en skærebrænder, og fik adgang til en container med de mange våben. Kun tre personer er dømt. Den fjerde er aldrig blevet identificeret.
I begyndelsen frygtede man, at der var tale om personer, som muligvis skulle bruge våbnene til terror eller anden alvorlig organiseret kriminalitet.
Men det har siden vist sig, at gerningsmændene efter alt at dømme blot er almindelige småkriminelle fra Københavns Vestegn, som var ude på at tjene penge på våbnene.
Politiet mangler fortsat at finde frem til cirka 60 håndvåben, der blev stjålet ved røveriet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere