Brøndby bekræfter: Per Rud ny sportschef

HB Køges sportsdirektør skifter til Brøndby, hvor han overtager Ole Bjurs job som sportschef.

Superligaklubben Brøndby IF har fundet Ole Bjurs afløser som sportschef.

Det bliver den hidtidige sportsdirektør i HB Køge, Per Rud, der overtager posten som sportslig ansvarlig i storklubben på den københavnske vestegn.

- Der har været mange, der har været interesserede i jobbet, men helt fra begyndelsen har Per Rud stået stærkt i billedet, siger Brøndbys administrerende direktør Tommy Håkansson i en pressemeddelelse.

- Vi har været meget grundige i udvælgelsesprocessen og har blandt andet udsat emnerne for en erhvervspsykologisk test og omfattende samtaler.

- I den proces har Per Rud været den bedste kandidat, da han simpelt hen opfylder alle de kriterier, bestyrelsen og jeg har haft for klubbens nye sportschef, siger Tommy Håkansson.

Per Rud blev sportslig ansvarlig i Herfølge Boldklub i 2004, og han fortsatte som sportsdirektør for HB Køge, da fusionsklubben blev stiftet i 2009.

- Per Rud er meget erfaren i fodboldbranchen og har et stort og veludviklet netværk. Han er en dygtig købmand og har gennem en årrække været med til at skabe imponerende resultater i Herfølge og Køge på svære grundlag med små budgetter.

- Vi får tilført en kapacitet, der lever og ånder for sit arbejde, og som med sin omfattende erfaring fra fodboldbranchen vil styrke Brøndby IF's sportslige afdeling betydeligt, siger Tommy Håkansson.

Per Rud afløser Ole Bjur, der stoppede med udgangen af juni.

Brøndby har de seneste år været igennem store omvæltninger blandt andet som følge af økonomiske problemer.

Siden en ekstraordinær generalforsamling i juni, hvor der blev valgt en ny bestyrelse, er der skiftet ud på en lang række nøglepositioner i klubben.

Thomas Frank har afløst Auri Skarbalius som cheftræner, og Per Rud bliver altså næste brik i genrejsningen af den falmede storklub.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere