Brandvæsen har travlt med påbud

Nordsjællands Brandvæsen deler mange påbud ud til institutioner, butikker og hoteller. I 2009 fik 61 procent af de institutioner og virksomheder, som brandvæsenet kontrollede, påbud ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Over halvdelen af Helsingørs og Fredensborgs daginstitutioner, hoteller og andre institutioner og virksomheder lever ikke op til brandlovens krav. 312 ud af 508 virksomheder og institutioner fik sidste år et eller flere påbud af Nordsjællands Brandvæsen. Det svarer til 61 procent.
Beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen, Niels Mørup, fortæller, at det er meget forskellige faktorer, der udløser et påbud.
- Det kan for eksempel være, at man har sat en kile i en selvlukkende dør, så den ikke kan lukke automatisk, hvis der opstår brand. Det kan også være, at pæren i et nødudgangsskilt er gået, siger han.
Det kan have fatale konsekvenser i tilfælde af brand. Hvis branddøren ikke lukker automatisk, kan flammerne let sprede sig til større arealer. Og hvis nødudgangsskiltet ikke lyser, kan folk ikke finde ud.
- Hvis der for eksempel opstår brand om aftenen, og strømmen er gået, så kan folk ikke se, hvor udgangen er, hvis det grønne skilt med den løbende mand ikke virker, forklarer Niels Mørup.
Det står særligt slemt til med brandsikkerheden på hotellerne. 70 procent af hotellerne i Helsingør og Fredensborg Kommuner bryder nemlig brandloven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik