Brandmand advarer: Tænk dig om, før du tænder smøgen

Varmebølgen fortsætter, og nu er der også afbrændingsforbud i Nordsjælland.

03:54

Vær varsom med at tænde ild, lyder det fra beredskabet.

De fleste danskere går højst sandsynligt og sveder, men ser man bort fra fugtige armhuler, så er der knastørt de fleste steder i landet. 

Faktisk har vi siden 1. maj haft over 400 solskinstimer, oplyser TV 2 Vejret, hvilket svarer til næsten 12 timers uafbrudt sol hver dag. 

Og derfor har Frederiksborg Brand og Redning set sig nødsaget til at indføre afbrændingsforbud i både Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommune.

Skodder tænder nemt naturen

Det er simpelthen for farligt at tænde ild. 

- Det får den betydning, at man generelt på ingen måde må bruge åben ild i naturen eller i det hele taget uden for ens egen matrikel, forklarer indsatsleder Jimmy Andersen til TV 2 Lorry. 

Man må gerne ryge en cigaret, men man skal være varsom med, hvor man gør det, tilføjer han. 

- Der er den fare på færde, at hvis man er uforsigtig med omgangen med ild generelt - det kan være cigaretskodder man smider fra sig eller brug af grill eller bål eller andet - jamen så kan man antænde naturen meget, meget nemt, siger han. 

Læs også Afbrændingsforbud i Nordsjælland: Forbudt at tænde bål og grill

Tag disse forholdsregler

Også hos Østsjællands Beredskab følger man situationen tæt, forsikrer man. 

Her lyder meldingen, at selvom man i de fleste kommuner gerne må tænde bål i sin have, så skal man ikke tage hovedet under armen. 

- Forvand. Rul en vandslange ud eller stil en vandkande ved siden af grillen. Hvis man bruger almindelige trækulsbriketter, så kommer der altid lidt fnuller op. Hvis det ryger i græsplænen, så hav en vandkande klar, siger viceberedskabsinspektør Bo Henrik Jensen. 

Afbrændingsforbuddet i Nordsjælland bliver først ophævet, når der falder en større mængde regn. En byge er ikke nok i tørken, lyder det. 

Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.

Læs også Sommervarmen dræber pindsvinene: Sådan kan du hjælpe dem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik