Brandfolk redder mand i sidste øjeblik

Brandvæsnet måtte have stigen i brug for at redde mand ud af brændende lejlighed i Brønshøj

Foto: TV2/Lorry

Brandfolk fra Københavns Brandvæsen reddede mandag eftermiddag en mands liv i sidste øjeblik under en brand i Brønshøj.
Manden havde søgt tilflugt på altanen ud mod gården, efter at der var udbrudt brand i den femtesalslejlighed på Kobbelvænget i Brønshøj, hvor han befandt sig.
- Her får han ringet til alarmcentralen, og brandvæsnet kommer derud. Man vælger så at få ham ned ved hjælp af en drejestige, fortæller indsatsleder Kristian Levy til Ritzau.
Manden blev reddet bort fra altanen i sidste øjeblik. Omkring et minut efter redningsaktionen fik ilden nemlig for alvor fat i lejligheden, som overtændte.
- Branden er efterfølgende blevet slukket. Stuen er helt udbrændt, og man ville heller ikke kunne have overlevet der, hvor han opholdt sig på altanen, fortæller Kristian Levy.
Egentlig var der slet ikke plads på den side af bygningen, som redningsaktionen foregik fra, til at køre den store bil med drejestigen i stilling.
- Man valgte at køre den ud på en græsplæne, og selv om den ikke er terrængående, så sank den kun fem-seks centimeter ned, så det lykkedes alligevel, fortæller Kristian Levy.
Man ved endnu ikke, hvad der har forårsaget branden. Politiet har sendt sine brandteknikere til lejligheden for at opklare brandårsagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik