Brandbølge i Birkerød opklaret ved lykketræf

Der blev talt om vagtværn og nabohjælp, da et fredeligt villa-kvarter i Birkerød sidste år i januar blev hjemsøgt af en række uhyggelige påsatte brande.

Men nu kan borgerne i Birkerød sove roligt igen. I går blev en 18-årig mand fra Nordsjælland idømt halvandet års fængsel for seks ildspåsættelser på biler og carporte i Birkerød og fire brande i Gentofte.
Manden har erkendt over for os, efter at vi har kunne matche dna-spor fra gerningsstedet i Birkerød, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands Politi.
Det var nærmest et lykketræf, at politiet i weekenden kom på sporet af den 18-årige. Han blev anholdt i december sidste år og sigtet for fire brande i Gentofte den 5. december. Her har han sat ild til et redskabsskur, to biler og en garage. I forbindelse med efterforskningen af den sag, afgav manden en dna-prøve, og da politiet i fredags fik resultatet tilbage fra teknikerne, var der også sammenfald med spor fra gerningsstedet i Birkerød. Derfor hastede politiet med også at få sigtelsen fra Birkerød-sagerne med i det allerede planlagte retsmøde i går, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Den 18-årige blev overfort direkte til afsoning efter retsmødet i går.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere