Brand i Hillerød: 11 kørt på hospitalet

11 personer er kørt på hospitalet for at blive tjekket for røgforgiftning efter brand i lejlighedskompleks.

Foto: TV 2 Lorry

31 personer i en etageejendom i Hillerød er natten til søndag blevet evakueret på grund af kraftig røg. Det oplyser Nordsjællands Politi.

11 af de evakuerede beboere er blevet tjekket for røgforgiftning på hospitalet i Hillerød, oplyser vagtchef Hans Gosvig.

- Vi får en anmeldelse om kraftig røg i en treetagers ejendom på Hillerødholmsallé klokken 03.17. Vi kommer derud med brandvæsnet og ambulancer og kan konstatere, at der er røg i samtlige fire opgange i ejendommen, siger han til Ritzau.

Røgen stammede fra ild, der var opstået i kælderetagen. Det er uvist, om branden er påsat.

- Det er alt for tidligt at komme med en vurdering af årsagen til branden. Det skal vores teknikere kigge på søndag formiddag, siger vagtchefen.

De evakuerede personer opholder sig tidligt søndag morgen i et fællesrum, og der går et stykke tid, inden de kan vende tilbage til søndagsdynerne.

- Der er ikke sket skader på ejendommen, og vi forventer, at beboerne kan komme tilbage til deres lejligheder. Men først skal vi have luftet ud i hele ejendommen, og så er der også et par døre, der skal lappes sammen, efter at der har været et par store brandstøvler igennem, siger Hans Gosvig til Ritzau.

Evakueringen forløb uden optræk til panik blandt beboerne, og brandvæsnet fik hurtigt bugt med røgen, fortæller han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik