Brand: 18 lejligheder evakueret i Hellerup

En kraftig brand i en lejlighed i Hellerup fik sent mandag aften politi og brandvæsen til at evakuere 18 lejligheder i samme bygning.

00:19

1 af 2

Branden opstod i blokbyggeriet Blidahpark i Hellerup. Ingen af de evakuerede er kommet til skade, men politiet har endnu ikke talt med beboeren i den lejlighed, hvor ilden er opstået.

- Når vi slår op, hvor mange der bor på adressen, så mangler vi beboeren p.t., siger vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

- Vi har ingen meldinger om, at de evakuerede er kommet til skade, men vi undersøger stadig, om der er nogen inde i selve lejligheden, siger Peter Olesen.

LÆS OGSÅ: En person fundet død i voldsom brand

I løbet af natten fik flammerne fat i tagkonstruktionen, og tidligt tirsdag morgen forsøger brandvæsnet at minimere skaderne, så lejlighederne på øverste sal ikke tager skade.

- Der er kontrol over ilden og ingen grund til at tro, at den spreder sig yderligere, men den er svær at nedkæmpe, siger Peter Olesen.

De evakuerede var kort efter midnat ved at blive genhuset for natten. Det skete enten af egen drift eller med hjælp fra kommunen.

- Vi fik anmeldelsen klokken 23.14 om, at der var kraftig røgudvikling fra en lejlighed. Grundet fare for at ilden kunne tage fat i tagryggen, valgte man at evakuere de tre opgange, som bliver huset under samme tag. Brandårsagen er endnu ukendt.

Omkring kl. 05 i morges var ilden under kontrol men endnu ikke slukket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik