Bowlinghal meldt til politiet

Ifølge Arbejdstilsynet kan det være rigtigt farligt at gå på arbejde i bowlingcentret Slots Bowl i Hillerød. Og da centret samtidig har været alt for længe om at forbedre sikkerheden, er det nu meldt til politiet ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Slots Bowl i Hillerød har fået en politisag på nakken, fordi bowlingcentret stadig ikke har efterkommet alle de påbud, som Arbejdstilsynet gav dem på baggrund af et kontrolbesøg helt tilbage i februar 2009. Arbejdstilsynet har nu i flere år kritiseret bowlingcentret for ikke at have styr på sikkerheden på deres bowlingmaskiner. Blandt andet for ikke i første omgang at have etableret reparationsafbrydere og nødstop på maskinerne, så centrets medarbejdere bliver udsat for risiko, når de skal ind og fjerne kegler, der har sat sig fast i maskineriet. Og for ikke at have hyret en arbejdsmiljørådgiver til at sikre, at sikkerhedsforbedringerne bliver udført korrekt.
- Der er en uacceptabel ulykkesrisiko for dem, der arbejder i nærheden af disse bowlingmaskiner. Derfor er det et krav fra Arbejdstilsynets side, at der sker nogle ændringer, siger Jan Møller Mikkelsen, der er centerchef på Arbejdstilsynets Center Øst.
Samme sikkerhedsniveau på tilsvarende maskiner, som dem i Slots Bowl, har medført en dødsulykke, da en 53-årig mand blev klemt til døde i et bowlingcenter i Randers i 2008. Og da Arbejdstilsynet og Slots Bowl endnu ikke er blevet enige om en løsning, er sagen blevet overdraget til politiet. Ifølge Slots Bowls ejer, Rene Nordal, er det økonomi, der ligger til grund for, at man endnu ikke har udbedret alle Arbejdstilsynets kritikpunkter.
- Vi har længe overvejet at flytte bowlingcentret, hvilket ville betyde, at vi skulle udskifte alle vores maskiner med helt nye. Derfor har vi trukket den i halen så længe. Fordi vi har håbet på at få det på plads med helt nye maskiner i stedet for at være nødt til at bruge en masse penge på de gamle. Etableringen af nødstop koster alene 50.000 kroner. Og jeg regner stadig med, at vi skal have nye maskiner, og at det sker senest til næste sommer. Og det er jo dumt at smide penge ud af vinduet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere