Børnehaver uden plan ved giftudslip

Hvis uheldet er ude, og alarmen lyder på én af de to kemikalievirksomheder, som ligger i Køge, kan det høres i både Lejerbo Vuggestue, Lyngens Børnehave og Børnehuset Spiren. I sådanne situationer må personalet tage deres sunde fornuft i brug, da ingen af de tre daginstitutioner har været i dialog med kommunen om, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude, skriver DAGBLADET Køge.

Derved kan Køge Kommune skrive sig på listen over de kommuner, der møder kritik fra fagforbundet BUPLs formand Henning Pedersen. I fagbladet Børn og Unge kritiserer han kommunerne for ikke at sikre fuld åbenhed om risikovirksomheder, og for ikke have beredskabsplaner for daginstitutionerne.
Dagtilbudschef i Køge Kommune Gitte Abildlund mener, det er en fælles opgave at informere institutionerne, såfremt det er nødvendigt.
- Vi er alle en del af Køge Kommune og påtager os hver vores del af ansvaret. Hvis jeg har en særlig opgave, påtager jeg mig selvfølgelig den, siger hun.
Beredskabschef Carl Johann Viereck forklarer, at de daginstitutioner, der ligger tæt på virksomhederne, har været bekendt med problemet i mange år og derfor bør vide, hvordan de skal handle, hvis uheldet er ude.
I øjeblikket er Køge Kommune ved at udvikle nye beredskabsplaner, men ifølge beredskabsinspektør Claus Hansen fra Redningsberedskabet i Køge vil der ikke blive lavet særlige retningslinjer for daginstitutionerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere