Børnehave siger nej til gamle madder

Forældrebestyrelsen i Børnehuset Pilehøjen i Nødebo har fået nok af kedelige og op til tre dage gamle madder til børnehavebørnene. Inspireret af regeringens aftale om at ændre madordningen, så den bliver frivillig, har forældrene derfor skrevet et brev til Hillerød Kommune, hvori de opsiger madordningen med »øjeblikkelig virkning«. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kvaliteten af maden er ikke i orden. Det er DDR-mad. Det ligner gammel østtysk mad, det er uinspireret og farveløst, og så bevæger vi os på kanten af holdbarhed. Nok er nok, grænsen går her, siger forældrebestyrelsens formand, Mikkel Faurholdt.
Forældrebestyrelsen har fra begyndelsen været imod den tvungne madordning, men selvom regeringen vil åbne for, at man kan sige fra, så kan børnehusets forældre ikke få deres vilje med det samme.
- Vi er nødt til at vente på en nye lov, og den kommer nok først til sommer. Selvom Pilehøjen kan slippe for mad fra storkøkkenet i løbet af tre måneder, som er opsigelsen, så skal de finde en anden leverandør, så længe den gamle lov gælder, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S).
Det er Hillerød Kommunes nye storkøkken, der leverer maden til kommunens cirka 1100 børnehavebørn, og her vil man gerne imødekomme kritikken.
- Vi vil gerne gøre det bedre, og vi gør os stor umage og bruger de bedste råvarer, siger Helle Thyge, der er leder af storkøkkenet til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik