Børn sigtes for 14 påsatte brande

14 gange har to 14-årige drenge haft fat i benzin og lighter for at antænde biler, bygninger og affaldscontainere i Holte. Det mener politiet, som nu er færdige med efterforskningen af en række påsatte brande i området i maj og juni. Det skriver Frederikborg Amts Avis.

- Sigtelsen lyder på forsætlig brandstiftelse. Det er en ganske alvorlig paragraf med en strafferamme på seks år, og vi taler 14-15 sigtelser i den kaliber. Det er ganske mange, når det drejer sig om 14-årige drenge, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.
Drengene bliver også sigtet for en række andre kriminelle handlinger, så listen med anklager i alt kommer op på 34 forhold. Det drejer sig om småtyverier, hærværk og brugstyveri af cykler.
Drengene bor på en døgninstitution, men sneg sig ud om natten, hvor de turede rundt. På én nat antændte de fire biler og på deres sidste togt brændte de lystfiskeriforeningens over hundrede år gamle klubhus på Holte Havn ned til grunden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De to 14-årig har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden pinse. De har erkendt ni tilfælde af brandstiftelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere