Borgmestre tror på dialog om betalingsring

S-borgmestre mener, at Thorning er klar over betalingsringens negative konsekvenser og håbe nu på mere dialog.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) erkendelse af, at betalingsringen "ikke er perfekt", vækker glæde i baglandet, som ellers tidligere har ytret sig i heftigt negative vendinger om ringen.
Blandt andet hos Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), der er talsmand for 15 omegnsborgmestre rundt om København.
- Jeg ser det som en imødekommelse af de bekymringer, som vi har givet udtryk for, siger Erik Nielsen.
Næsten fra alle sider har betalingsringen rundt om hovedstaden modtaget kritik. Særligt de socialdemokratiske borgmestre har kritiseret blandt andet placeringen af den omstridte ring.
- Det er et rigtigt vigtigt signal fra statsministeren, fordi vi har oplevet, at man prøvede at imødekomme Københavns Kommunes politiske ønske om at få flyttet ringen fra Ring 2 til kommunegrænsen, siger Erik Nielsen.
Han bakkes op af endnu en omegnsborgmester, Herlevs Thomas Gyldal Petersen (S), som tolker Helle Thorning-Schmidts udmelding som en åbning for, at regeringen vil lytte ekstra til kritikken.
- Det er et udtryk for, at statsministeren er helt klart over de negative konsekvenser, som betalingsringen vil have, for den almindelige arbejdende dansker i hovedstaden og for de små erhvervsdrivende i hovedstaden, siger borgmesteren.
Fra begge borgmestre lyder det generelle råd til Thorning, at den kollektive trafik skal forbedres, inden betalingsringen træder i kraft.
- Det er rigtigt vigtigt, at der er kapacitet i S-tog og busser, fremkommelighed på vejene og en mulighed for at parkere sin bil et sted tæt på den kollektive trafik, fastslår Erik Nielsen.
Det er regeringens ambition, at lovforslaget om betalingsringen ligger klar i starten af det ny år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik