Borgmestre drak for 30.000

Kun 18 dage efter at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) var blevet valgt, var han vært ved et budgetseminar, der endte med en bar-regning på 33.560 kr. En regning, der bagefter blev sendt til skatteyderne.

Det afslører B.T. mandag.

Mødet foregik på det firestjernede Hotel Hesselet i Nyborg 18.-19. januar 2010.
Alle kommunens syv borgmestre, herunder Klaus Bondam (R), Bo Asmus Kjeldgaard (SF) og Pia Allerslev (V) , var med til at skylle besparelser - på bl.a. 230 mio. kr. på børnehaver og vuggestuer - ned med alkohol for godt 1.000 kr. pr. person.

De 30 deltagende politikere og embedsmænd drak blandt andet 29 flasker vin, 30 cocktail, 72 special-øl, seks glas af en 18 år gammel æblebrændevin og 12 Hennessy XO Cognac til 200 kr. pr. glas.

I alt nåede alkoholindtagelsen i forbindelse med middagen dermed op på gennemsnitligt 11 genstande pr. mand.

Oven i det spiste politikerne en tre-retters menu til - ifølge hotellets menukort - 465 kr. pr. person. I alt kostede turen byens skatteydere 131.260 kr.

De 30 politikere og embedsmænd, der deltog, spiste og drak hver for 1.584 kr.
Det er langt over det niveau på 1.000 kr., som Østre Landsret i forbindelse med sagen mod Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte fastslog var maksimum, når offentligt ansatte og politikere spiser og drikker på skatteydernes regning. Brixtofte blev dømt for mandatsvig, fordi han brugte tusindvis af kroner på især dyre vine.

En så høj restaurationsregning som den fra København er altså i strid med loven, siger professor i forvaltningsret ved Copenhagen Business School, Claus Haagen Jensen:

- Det er ikke bare ulovligt at bruge så højt et beløb - det er strafbart. Jeg forstår ikke, at så trænede embedsmænd ikke sætter sig ind i reglerne og stopper, mens festen er god, siger Claus Haagen Jensen til B.T.

Han bliver bakket op i synspunktet af Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret fra Aalborg Universitet.

I marts kunne B.T. afsløre, at også politikerne i Odense Byråd er gode til at skylle besparelser i kommunen ned med store bar-regninger. Det fik dengang borgmester Anker Boye (S) til at love at skrue ned for forbruget.

Overborgmester Frank Jensen (S) ønsker ikke at kommentere den høje regning.
Det gør faktisk ikke en eneste af byens syv borgmestre.

Derimod siger Flemming Dubgaard, sekretariatschef i Københavns Kommune:

- Der er tale om hårde arbejdsdage, hvor der bliver arbejdet til meget sent. Det er jo bestyrelsen for Danmarks største virksomhed, der træffer alvorlige beslutninger - og ikke en eller anden fest, der bliver holdt, siger sekretariatschefen til B.T.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere