Borgmester vælger at gå tiggergang

En særligt vanskeligt stillet kommune. Det er, hvad borgmester Poul Lindor Nielsen (S) mener, Roskilde Kommune er. Han har nemlig på vegne af kommunen ansøgt Indenrigs- og Socialministeriet om penge fra en pulje, der skal gå til kommuner med vanskelige økonomiske vilkår, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg mener, Roskilde Kommune er vanskeligt stillet, fordi den har en ubalance på 100 millioner kroner for budget 2010. Og det er endda efter, vi har indregnet besparelser på over 50 millioner kroner. Så jeg mener ikke, vi kan tillade os at lade være med at søge de penge, siger Poul Lindor Nielsen.
Sidste år kunne kommunerne også søge penge fra en lignende pulje. Men det gjorde Roskilde ikke. Så er kommunens økonomi blevet forværret så meget på et år, at den nu er vanskeligt stillet? Helt klart, mener borgmesteren.
- Regnskabet for 2007 viser, at vores likviditet er blevet forringet. Og manglende salg af fast ejendom er en meget stor post i den forbindelse.
Det er dog langt fra sikkert, at der bliver smidt mønter ned i Roskildes hat.
Indenrigs- og Socialministeriet har fået 59 ansøgninger fra kommuner i hele landet, der alle vil have del i den 500 millioner kroner store pulje.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere