Borgmester: Skoleliste over dårlige skoler er pervers

Det er perverst at offentliggøre en liste over landets 17 dårligste skoler.

Sådan tordner børne- og ungeborgmester Anne Vang i København, efter at flere Københavnske Skoler er blevet offentliggjort på Undervisningsministeriets hjemmeside som værende iblandt de 17 dårligste i landet.

- Jeg er både skuffet og vred over offentliggørelsen af sådan en liste. Jeg havde den opfattelse, at der i regeringsgrundlaget meget tydeligt stod, at vi var imod offentliggørelse af ranglister af skoler som socialdemokrater, siger en tydeligt vred Anne Vang til DR København og fortsætter:

- Og det er der en meget god grund til, nemlig at listerne ikke er retvisende.

Liste afspejler ikke fremgang i de små klasser

Anne Vang forklarer det misvisende billede med, at blandt andet Guldbergskolen på Nørrebro, som er med på listen, har lavet et kæmpe stykke arbejde for at vende en skidt udvikling, og ifølge borgmesteren er det en indsats, som er lykkedes rigtig godt.

- Skolen har rigtig gode resultater i de små klasser, men det kan man selvfølgelig ikke aflæse i de store klasser endnu, og det er så ærgerligt, at en skole som den skal slås oveni hovedet, siger borgmesteren, og understreger at det er komplet uforståeligt, at skoler i det hele taget skal være prügelknabe i en offentlig debat.

- Der er faglige udfordringer i Folkeskolen, også i København og det er noget vi skal gøre noget ved. Men det vi har brug for, det er handling, og det er slet ikke en minister, der kræver, at vi skal stå skoleret, siger Anne Vang og slutter:

- Jeg synes det er lidt perverst at vælge at rangliste de dårlige folkeskoler i København, som man så kan pege fingre ad - hvad bliver det næste? Skal vi også til at udpege det dårligste brandvæsen?

Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini har ikke ønsket at udtale sig om sagen til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere