Borgmester: Sass har været savnet

Henrik Sass Larsens comeback i socialdemokraternes øverste cirkler vækker jubel blandt socialdemokraterne i Køge. - Det betyder altid noget for en kommune, at ens lokale folketingsmedlem har indflydelse i regeringspartiet. Men jeg er også glad på Henrik Sass Larsens vegne, og jeg glæder mig til at se ham tilbage i maskinrummet, hvor jeg synes, han har manglet, siger Køges borgmester Marie Stærke (S) til DAGBLADET Køge.

Både hun og formand for Socialdemokraterne i Køge, Jesper Hesselberg Andersen, fremhæver Sass' evner som en dygtig politisk håndværker, der kan skære igennem.
- Mange i partiet har sagt, at Henrik har været savnet det sidste halve år. Politik er et håndværk. Det er ikke noget, man kan læse sig til. Og Henrik har været i politisk mesterlære hele sit liv. Han skal bare lige have banket lidt rust af, siger Jesper Hesselberg Andersen til avisen.
Henrik Sass Larsen var udset til en ministerpost efter valget i september. Men kort før den nye regering var klar, trak han sig pludselig som emne.
Politiets Efterretningstjeneste havde nemlig ikke villet sikkerhedsgodkende ham. Angiveligt på grund af hans venskab til den korruptionsanklagede, tidligere stærke mand hos socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp.
Hvorvidt den sag stadig er en belastning for Henrik Sass Larsen har Jesper Hesselberg Andersen ikke mange kommentarer til. Men siger dog:
- Hele Vanilla-sagen er et overstået kapitel nu. Hvis han bliver udnævnt, er der åbnet et nyt kapitel for socialdemokraterne og Henrik Sass Larsen. Sådan er det, siger han til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere