Borgmester om juletræsballade: Få det løst

Sagen om juletræet i Egedalsvænge skygger for de gode historier i kommunen, mener borgmesteren.

Når ni bestyrelsesmedlemmer i Egedalsvænge i aften sætter sig til et møde med direktøren i boligselskabet 3B, så er dagsordenen helt klar. Der skal findes en løsning på konflikten om juletræet til 7000 kroner, som har præget mediebilledet i en uge.

Se indslag: Slut med juletræ i Kokkedal

Op til mødet er der lagt maksimalt pres på bestyrelsen for at konflikten kan blive løst hurtigt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen har skabt diskussioner over hele landet, men også frustrationer, fordi beboerne i Egedalsvænge ikke kan genkende konflikten i deres hverdag.

Således har Fredensborg Kommunens borgmester ifølge Frederiksborg Amts Avis, Thomas Lykke Pedersen (S), lagt et ekstra pres på bestyrelsesmedlemmerne med en opfordring til, at de i fællesskab finder en løsning onsdag aften.

- Kokkedal skal være et godt og trygt sted at bo. Når kommunen og andre derfor har investeret så mange penge og kræfter i Kokkedal, så er det fordi, vi mener det.

- Bag de mange initiativer er der en oprigtig politisk vilje, og det må en diskussion om et juletræ ikke ødelægge.

- En diskussion som måske virker harmløs, men som har berørt mange menneskers følelser og værdier i det danske samfund, skrev borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) tirsdag i et åbent brev til de ni bestyrelsesmedlemmer, der fik brevet tilsendt før medierne.

Over 200 underskrifter er de seneste dage indsamlet blandt beboere i Egedalsvænge, så beboerne kan nu indkalde til et ekstraordinær afdelingsmøde for at vælge en ny bestyrelse, selv hvis juletræet ender med at få opbakning på mødet i aften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere